Meist


MOON [mo:n] – (mhmm, see on nagu see lill )

Nüüdseks juba pea 10 aastat tagasi otsustasid Roman ja Igor kõrged kokamütsid nurka visata ning pöörduda tagasi oma juurte juurde ja sellest kõigest sündis meil restoran Moon. Tsiteerin nüüd üht meie head tuttavat ja lihtsalt suurepärast inimest, kes peale esimest Mooni külaskäiku ütles meile:

„Selleks, et minna edasi, tuleb minna tagasi!“.

Ebatavaline nimi. Ebatavaline asukoht. Aga muidu vägagi tavaline koht. Moonis on meil linnapoistel ja tüdrukul suur väljakutse, mille märksõnadeks on – lihtsus, iseseisvus, kohalik tooraine, ausus ja austus, põhjamaine kargus ning Kalamaja nurgatagune.
Selleks, et mitte kõige kallimast toorainest välja võluda kõrgele kokakunstile väärilised maitsed, tuleb teha palju-palju-palju rohkem tööd. Romani ja Igori  tagasiminek on meie kõigi edasiminek puhtama, jääkidevabama ja parema igapäevase toidu poole. Köögis toimetavad tunnustatud peakokad Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejev – külaliste üleüldise heaolu, sooja äraolemise ning hea joogi eest kannavad hoolt maja perenaine Jana Zaštšerinski ja restorani juhtaja ning sommeljee Mikk Parre.

Mooni tulemist võrdleme külla tulemisega meie omaenda koju. Siin on kõik nii, nagu meile meeldib. Siin tehakse niisugust sööki, nagu just meile meeldib. Iga kokk unistab oma restoranist – Mooni peremehed ja perenaine tegid selle enda jaoks teoks.

Aastate jooksul on meie toitu ning tegemisi hinnanud nii kohalikud Kalamaja elanikud kui ka professionaalsel tasandil kokakunsti ja restoranikultuuri hindavad kriitikud ja teejuhid.
White Guide Nordic
Silverspoon Gastronomy Award

Tere tulemast meile külla,

Roman, Jana ja Igor
Restoran Moon avas oma uksed 1.detsembril 2009.aastal